Torsdag

Idag har varit e riktig städdag här hemma! Jag vet inte hur många gånger jag har städat i Elias rum, tror jag slutade räkna efter 10:e gången eller nåt. I förmiddags var vi och handlade jag och barnen, det var sådär roligt kan man väl säga. Det är verkligen supersmidigt att handla med två barn, en som bara skriker i babyskyddet och en som vill handla ALLT godis och annat onyttigt i hela affären! Tillslut blev vi klara men då var det det värsta kvar, att ta sig ut till bilen med 3 matkassar, 2 blöjpaket, en bebis i ett babyskydd och en 3åring som bara vill rymma.... men det gick tillslut! Sen skulle det tankas på hemvägen och Elias (gentleman som han är) ska ju såklart hjälpa till, så jag fick stå och hålla upp honom så han fick hålla i handtaget på pumpen, bara det att jag fick stå som en 90 graders vinkel för att lyckas med det hela, jätteskönt för ryggen var det, men vad gör man inte för friden? Senare på eftermiddagen kom Lina hit med sina barn, herregud vad dom stimmar våra pojkar, det är helt otroligt att de kan trigga upp varandra så, roligt har de i alla fall! Dom sitter inte ner och bygger lego och ritar som andra barn, utan dom kastar saker i väggarna, hoppar i sängarna och springer i skafferiet och doppar händerna i strösocker som dom sen slickar av..det är våra pojkar det! Imorgon tänkte jag ta med mig barnen upp till Jonis jobb innan han slutar, Elias älskar att vara på pappas jobb för där får han åka truck, roligast är när han och pappa jagar mamma och Maja med trucken... "Nu kommer vi och tar dej mamma!!" sitter han och ropar då, gullunge där! Dags att krypa ner nu! Natti

Superdad

Just nu har jag en jätteledsen Elias jämte mej, han har målat med sina tuschpennor och det har kommit lite grön färg på hans fingrar och jag tror att världen går under! Stackars liten, han har det inte lätt. Fast jag har skrubbat och gnott så försvinner inte riktigt allt...stackars...
Idag har för övrigt varit en bra dag, Elias har haft superskoj på dagis med sina kompisar och idag åt dom fisk till lunch (mums tycker Elias, sådär tycker mamma)! Sen var vi borta hos Lina och lekte med hennes söta barn, våra stora killar lekte lite aggressivt bara, det kastades saker genom hela huset och hoppades från möbler. Fast som tur är går det ju att muta dom små liven med lite glass och barnprogram så det blir några lugna minuter!
Nu har Maja börjat lägga sig på sidan! Så himla gulligt! Hon skjuter ihop hela kroppen så hon blir som en liten köttbulle sen rullar hon iväg åt höger! Hela tiden rullas det åt höger! Idag är hon mycket bättre från förkylningen, fast inatt var hon ganska täppt och hade det lite jobbigt när hon skulle äta, MajsanBajsan..
Nu kom Elias och visade mig att det gröna var borta från hans fingrar, pappa hade hjälpt honom... superdad!


härlig sommarbild


Var bara tvungen att lägga ut denna bilden från i somras! Jag Jonis och Elias var ute och fiskade en dag! Som synes var det alldeles vindstilla på Bondstorpssjön men jag hade endå laddat med spypåse, you never know!


En stolt storebror


I ROBOT

Idag har varit en riktig slappardag, det har inte vart för många knop här inte, eller Elias har röjt hela dagen. Han har kommit på en ny lek, han leker robot. När man leker robot så stoppar man in byxsluten i strumporna och fyller byxorna med bilar bussar och legoklossar sen går man omkring stel som en pinne och säger: "Mamma jag är en jobot" (Elias kan inte säga bokstaven R så det blir J istället)! Så sött så sött, inte lika sött att springa omkring sen och plocka upp allt som trillar ur byxorna för det vill Joboten minsann inte göra själv! Imorgon ska Joboten till dagis och härja omkring, ganska skönt för då får jag och MajsanBajsan några timmar för oss själva på förmiddagen, eller rättare sagt jag och Lina (granne och kär vän) ses och dricker kaffe med våra småttingar och sen får jag se på "Hem till gården".
Nu sover mina små gull, Elias sover i sin säng och Maja sover här ute i soffan, mitt största barn Jonis sitter jämte mig och kollar på Prison Break.

Temptrubbel

Inatt hände en ganska skojig grej faktiskt. Det började med att Maja låg jämte mej och hon blev mer och mer snorig och bubblig i näsan och hon kändes ganska varm...detta är inte det roliga, sjuka barn=aldrig roligt.
Det roliga började när jag skulle ta tempen på henne (det bör tilläggas att jag spenderade natten hemma hos mina föräldrar och ej hade tillgång till egna saker), jag stimmade upp till medicinskåpet mitt i natten och började rota omkring. Jajemän, febertermometer fanns, en precis likadan som den jag har hemma, enda skillnaden var att denna var röd i ena kanten, min är blå. Så jag tog tempen och lilla Maja hade feber för första gången 38.7 hade gullet så jag tog av henne pyjamasen och gav henne alvedon, det blev bättre nästan direkt.
På morgonen sen skulle jag byta blöja direkt när vi vaknat och tänkte att det är väl bäst jag kollar tempen på henne nu då, när jag tog upp termometern stod det på den Apotekets Muntermometer. Wooops, jag har kört in mammas och pappas termometer i rumpan på lilla MajsanBajsan..
Senare på eftermiddagen erkände jag mitt brott men möttes bara av skratt, från mamma i alla fall, pappa oroade sej lite för hur stark sprit han skulle behöva doppa ner termometerns spets i för att alla colibakterier skulle dö... tihi

Nu är det kvällen igen och Maja sover, hon hade lite temp+bubbel tidigare ikväll med så nu är hon preparerad och får förhoppningsvis en godnatts sömn.
God natt!

Syns det i ögonen hur busig han är?


jaha...

..det blev inga miljoner... ingen egen helikopter, ingen shopping i New York, inget lyxhus på vätterstranden. Till råga på allt så fick HV stryk med 5-4 i sudden.. jävla frölunda

Shoppa shoppa

Wooho, idag har det shoppats! Hur kan det vara så kul att bränna massa pengar?! Idag har det enbart handlats till barnen, Elias som har Pippi som sin stora idol har fått flertalet kläder med pippi och Kling & Klang! Lilla MajsanBajsan har jag fyndat bodies till, jag och mamma var på citygross i värnamo för att fördriva tiden lite och my god vilka fina kläder jag hittade till henne!
Fick precis info från pappa att HV kontrat till 2-2 mot Frölunda.
Nu sitter jag i köket hos mor och far och ska hjälpa min mor att snickra ihop en jobbansökan, alltid lika trevligt att skryta om hur bra man är på allt, flexibel och kan passa tider, JAJEMÄN!
Nu gjorde Frölunda 3-2, jävla skit..
Idag ska jag vinna 44 miljoner på v75, fan om det inte blir så för jag har redan smort stora planer om vad jag ska göra för alla mina pengar, en helikopterplatta är spikat sen behöver jag kanske inte säga mer...

Älskade lilla plutt!


hallihallå

Jag ska kanske börja med att presentera mej själv och mitt liv lite! Jag heter Hanna och bor tillsammans med min underbara (inte alltid) sambo Jonis och våra helt underbara (nästan alltid) ungar Elias och Maja, eller som jag kallar dom Eliasfisen och Majsanbajsan... hoppas för deras skull att det är en övergående fas för annars lär jag ha 2 irriterade tonåringar sen.
Denna lilla familj bor i en enplansvilla i lilla lilla Månsarp söder om Jönköping. Det är egentligen ganska komiskt att vi bor i Månsarp, för när vi tittade på hus så skulle vi BARA bo i Huskvarna, det fanns verkligen INGA alternativ, men vart hamnade vi? Jo 3,5 mil ut åt helt j-vla fel håll! Snacka om välsmort munläder hos den mäklaren..
Oj vad klockan är mycket, ska kanske fortsätta skriva en annan dag, har en liten Majsabajsa sovandes jämte mej, fast jag börjar misstänka att det är panik-hunger snart för det börjar viftas misstänksamt mycket med armar och ben nu!
Sov gott!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0