jag kan inte se mej mätt på detta!


Födelsedag-Alla hjärtans dag-Förlovningsdag, det ni!

Idag är det lördag, eller i alla fall i 31 minuter till. Idag har vi haft kalas här hemma, Jonis fyller 26 år. Grattis! Vi har haft en del folk här hemma och överambitiös som man kan bli så ska man ju bjuda på både mat och tårta. När jag började med maten så tänkte jag som jag alltid tänker när det är mycket att göra "varför började jag inte tidigare?". Nejdå, det ska skalas, tärnas och kokas potatis till potatissalladen, det ska in 2 kg kycklingfileér i ugnen som ska svalna och skivas, det ska göras gegga (det lät väl gott) till potatissalladen, det ska göras sallad och det ska skivas baguetter, sen till råga på allt så ska det göras en enorm tårta, och här fuskas fan inte, det färgas mandelmassa som rullas till 10 röda rosor och det färgas grädde till kärlekens färg..(nämnde jag ordet överambitiös innan?) Gott blev det i alla fall, och mätt kan man väl säga att man är! Jonis blev så glad för sina presenter, han fick sammanlagt 3250 kr i presentkort... på kurres(fiskeshop)...kunde han inte fått på IKEA eller IEMS?
Jag fick ett brödrecept av Jonis farmor idag, det är ganska roligt, för hon har fått för sig att jag bakar bröd? Under ett års tid har hon sagt VARTENDA gång vi träffats att "Nästa gång vi ses så ska du få det där brödreceptet". Nu har jag brödreceptet. Hon är för söt den lilla damen...hihi
Imorgon ska Jonis fiska, hoppas det är fint väder så att jag och barnen kan vara ute och åka pulka, inte Maja förståss, hon får ligga i vagnen.
Dags att krypa ner nu! Natti

Semla är mumsfilibaba!



I torsdags kom Jonis kompis Joel, hans fru (kan inte stava hennes namn, så hon får kallas fru) och deras underbart lilla söta son Noah (tror det stavas så?) förbi oss och fikade! Till Elias glädje hade dom köpt med sig semlor! Det var smaskens det!

utelek!



Idag har vi varit ute och busat! Det var roligt, men det allra roligaste var faktiskt att jag o Lina trodde att vi skulle kunna häva oss upp på vinden ute i garaget för att hämta pulkorna, eeeh det kunde vi INTE! Som tur var kom Niclas to the rescue, annars hade det aldrig blivit någon pulkaåkning! Se på kompisarna!

morgonmys



Imorse gick jag och Elias upp runt 7, då sov lilla Maja fortfarande gott i sängen. Jag och Elias åt frukost i soffan framför Svampbob Fyrkant och vi hann precis äta upp innan vi hörde att lilla skruttan vaknade där inne. Då gick vi in och mös lite alla tre, Elias älskar att ligga och mysa med lillasyster och hon var jätteglad hon med!

-Mamma, han är jätteglad. sa Elias
-Nej Elias, HON är jätteglad,sa mamma
-Just det mamma, hon heter han...

Mamma, så här gör man:

*Under inlägget står det "Kommentarer", klicka på den.
*Sen skriver du ditt namn "Karin eller mormor" i rutan för just "namn".
*E-post behöver du inte fylla i (fast jag vet att du har en)
*Hemsida behöver du inte fylla i (för det har du väl ingen?)
*i  fältet "kommentar" skriver du vad du vill.
*Avsluta med all klicka på "skicka kommentar"

Hängde du med?

söndag

Nu är helgen slut igen, herregud vad tiden går! Nästa helg är det födelsedagskalas här hemma, mitt största barn, Jonis, fyller 26 år, på alla hjärtans dag och allt, så himla pluttinuttigt!
Imorse åkte vi iväg till Huskvarna för Jonis skulle ju hjälpa sina päron att klinka hallgolvet, och det blev himlans bra! Vi hade jättemysigt hos dom, Majsan med, hon bajsade genom kläderna när hon satt i farmors knä, så farmor sa plötsligt " Oj vad det brände till på magen", så var det Majas bajs, hihi! Då fick vi byta alla kläder (farmor med) och tog på rena kläder och efter det ville Maja äta och efter maten spydde hon ner hela bodyn....då hade jag inga kläder kvar till henne, men farmor har resurser! Hon hade nån gammal trasa i storlek 50 som vi fick klämma ner henne i! Haha!
Sen var vi och tittade på ett hus i Huskvarna och det var såå mysigt *hoppas hoppas*
Efter allt var klart med klinkande och sågande och allt var det var så åkte vi hemåt, fast jag stannade till på ICA och hoppade in och köpta taco´s som vi mumsade på när vi kommit hem!
Nu ligger mina små älsklingar och sussar så sött, bäst att passa på att göra detsamma innan någon vaknar!

Mumsfilibaba



Idag har varit en mysig lördag! Pappa Jonis har varit och fiskat och var jätteglad när han kom hem för han hade fått fina fiskar! I förmiddags var jag och barnen hemma och lekte, fast så klart var man ju tvungen att hålla på med lite annat viktigt med, som tvätt (varför tar det ALDRIG slut?) och matlagning!
Sen efter maten gick vi ut med Lina Liam och Anton, först byggde vi snögubbe i våran trädgård, sen gick vi till deras trädgård (bara några meter bort) och byggde en till snögubbe! Sen var det dags för Maja och Anton att sova en stund så då drog vi vagnarna bort till lekplatsen (också denna några meter bort) och sövde de små medans de stora lekte och stimmade. Efter en stund i lekparken frågade Liam Elias:
-Elias, vill du följa med till oss?
-Jaaa! svarade Elias, så då gick vi till dom och fick lite snacks-mellis! Gott gott!

Nu de senaste dagarna har Maja verkligen hittat sina händer! Hon plockar och pillar och river och viftar mest hela dagarna, och nu har hon börjar äta på dom! SE!

Badtajm!



Idag är det lördag, då måste man ju bli helgfin!

våran lykta!



Här är lyktan vi byggde! Elias har skjutit fram sin köksstol till fönstret och springer titt som tätt och tittar så att den inte har ramlat, hoppas han hinner somna innan den rasar!

Lycka



I eftermiddags var jag och Elias ute och byggde snögubbe och en ljuslykta som vi satte ljus i! Elias var jättelycklig och ville aldrig sluta bygga, han hade kunnat bygga en hel snögubbefamilj! Men det blev en riktigt fin en och Elias var noga med att det skulle vara morotsnäsa och potatisögon! Efteråt gick vi in och fikade på tomtecola (julmust) och chokladbollar som Elias och måmå bakade igår! Nu har vi mys i soffan med popcorn framför Danne Fantom!

Äntligen helg!

Åh vad skönt med helg! Fast man inte har så jättemycket planerat så är det så himla skön känsla med fredag! Idag har jag tänkt städa ordentligt och tvätta en del (det blir ju lite tvätt med 2 barn!). Nu på morgonen har jag och Majsan varit på bvc , på en vikt o längd kontroll! Det gick jättebra, hon följer sina kurvor så fint så! Nu väger hon 6200 och är 60,7 lång, alldeles alldeles perfekt! Så bra och skönt! Imorgon ska Jonis fiska, inte så ovanligt kanske? Han gör ju det en del den där pojken. Jag ska försöka vara ute en del med barnen, kanske snickra ihop någon snögubbe och vara ute och busa lite med Lina och hennes barn! På söndag ska vi till Huskvarna, Jonis ska hjälpa sina föräldrar att lägga klinkergolv i hallen och då skulle svärmor bjuda oss på söndagsmiddag, gottgottigottgott!
Nu sitter lilla Maja och sover i babyskyddet, hon suckar till lite emellanåt så nu är hon nog strax på vaknastigen! Bäst att passa på att fixa lite i tvättstugan innan hon vaknar! Ha en fin fredag!

Mums mums...




....det luktar liljor i hela huset!

"-Det är inte jätteroligt att fiska mamma"



Den här bilden på Elias tog jag när vi försökte oss på lite famljeäventyr!

Stylat!


Torsdag igen!

Herregud vad en vecka går fort! Det är redan torsdag! Då är det snart helg, vilket betyder lördagsgodis (mamma får också äta lördagsgodis), yummie yummie som Dora skulle sagt! Idag har jag och Maja varit hemma själva för Elias har sovit hos måmå & måfa, det tycker han är jättemysigt, han och måmå hade bakat chokladbollar idag, fast utan pärlsocker för Elias hade ätit upp allt pärlsocker, och strössel och kokosflingor, det är min pojk det! Sen har måmå & måfa ett jätteroligt pussel, det är ett tåg, och tåg det gillar han! Så det har pusslats om och om och om och om igen...
Maja har (hör och häpna!) somnat själv 2 gånger idag! I sin säng! Detta hör inte till vanligheterna, det brukar vara ett evigt bärande och svischande fram och tillbaka i famnen så detta är ett STORT framsteg tycker jag, skönt skönt! Kan hon inte fortsätta med det?!
Idag har vi som sagt varit hemma själva, så det har städats och fixats här hemma, det är avkoppling för mig, att få gå omkring och torka överallt när bebis sover så sött! Så det har ändrats lite i köket som ses på bilden ovan! Finfint tycker Hanna!

Min fina murgröna



Så gullig!

Villavillekulla



Självklart så skulle pippi, tommy, annika, prussiluskan, lilla gubben och kling & klang vara med i köket!

Kökshjälpen



Idag har varit en väldigt stimmig dag, först ville Elias inte åka till dagis, men sen när jag skulle hämta honom så totalvägrade han följa med hem! Han bara skrek och grät. Efter mycket om och men fick jag med honom till bilen, det var gråtande hela vägen hem, och när vi kom fram så vägrade han följa med in i huset, då sa jag att då får du väl stå här ute då sen gick jag in. Jag stod och spejade genom fönstret och han stod där och ritade lite i skiten på billacken, men så fort han fick syn på mej i fönstret så började han skrika och hoppa, tillslut kom han in men han bara höll låda inne med.
Tillslut fick jag ta fram ett säkert kort, hjälpa mamma att laga mat, det funkar alltid! Så såhär såg det ut på köksbänken idag när vi lagade mat, världens bästa köksassistent , det är Elias det!

Elias tårta!



Jag gillar att göra tårtor! Detta är Elias 3-års tårta!

Tårtdags!!


Tisdag

Idag är det tisdag, det har varit en ganska bra dag idag! Imorse blev det som vanligt dagis, och precis som vanligt var det stimmigt att komma iväg på morgonen, inte för att barnen krånglade utan för att jag var så himla seg, tror jag drack 5 muggar kaffe innan vi kom iväg! Jag och Elias vaknade runt 7 (sovmorgon!) och gick upp och tittade på Postis Per och Svambob Fyrkant. Vid halv 8 hörde jag att Majsan vaknade inne i sängen, då smög jag bort till dörren och kikade in, där låg hon och gapskrattade åt ett par kuddar som ligger ovanpå mina garderober. Jaja, sen smög jag tillbaka efter en kvart, då låg hon fortfarande där och tyckte att kuddarna var jätteroliga! När klockan blev 8:15 var jag tvungen att gå in och hämta henne för att vi skulle hinna til dagis, då skrattade hon FORTFARANDE åt kuddarna, sem skrattade hon åt mej och åt Elias och åt sina kläder. åt skötbordet, ja åt det mesta faktiskt, ända tills jag satte henne i bilen. Brukar inte bebisar tycka om att åka bil? Inte min, då blev det stortjut tills vi kom fram till dagis och så fort jag stängde av bilen så började hon skratta igen, märklig tjej den där Maja!
När Elias var på dagis så städade jag och tvättade lite, är ganska mysigt att gå omkring och pula lite med bara bebis hemma, det blir inte stökigt på en gång! Fick för mig att styla om sovrummet med, blir nog turkos till det bruna, får shoppa lite detaljer i turkos i morgon!
Elias lekte med Liam idag efter dagis, alltid lika livligt! Idag har dom dock inte kastat lika mycket grejer, däremot var min stooora kruka fylld till bredden med bilar! Bara att städa igen, imorgon är en ny dag med nya hyss! Natti

vinterfiska igen? nej tack!

Idag har hela Lafamilia varit ute och fiskat. Vi stimmade upp i morse och började packa saker och ungar och vagnar och fiskeutrustning. Herregud vilken tid det tog att komma iväg men det gick tillslut och vi for iväg till Landsjön, Jonis i Volvon och jag och barnen i Santa Feen (vi var tvugna att ta båda bilarna eftersom Jonis skulle vidare på fler fiskeäventyr efter detta). Tillslut kom vi i alla fall fram, och efter mycket panik från min sida så kom vi även ut på isen, tycker det är lite otäckt på isen och tror bara att jag ska trilla i, men Jonis sa gång på gång att "det är ingen fara, isen är jättetjock, se dom har till och med grillat på isen". jag hade Maja i vagnen, som somnade till slut. Elias däremot hade problem, det är ganska halt på isen så han bara ramlade och ramlade så tillslut la han sig ner på isen och sa "nu simmar jag mamma, som fiskarna". Sen fick Jonis borra hål och fixa med alla spöna, jag skulle få ta alla fiskarna så jag hade räknat med en gädda på minst 10+! När allt ÄNTLIGEN var fixat och vi bara behövde vänta på att det nappade så sa Elias - Jag vill åka hem nu, det är inte jätteroligt att fiska mamma...
Så då var det bara att packa ihop alla grejer igen och gå tillbaka (snarare halka tillbaka) till bilen! Elias passade på att mata fiskarna lite med pinnar också, dom skulle äta mört idag och pinnar imorgon sa han..
Sen åkte vi och handlade lite mat, som vanligt fylldes korgarna med godis, chokladpuddingar och annat gott av Elias, och som vanligt så fick han allt han ville av mamma! Mumsfilibaba!

RSS 2.0